Hegyvidék Napok 2014

Hírek

ÚJ VERSENYCSÚCS A HOPP-PARÁDÉN

2012. június 02.

Az immár nyolcadik alkalommal megrendezett esemény helyszíne most először Buda volt, azon belül is a XII. kerületi MOM Kulturális Központ előtti Sirály sétány.
Idén is fő cél volt, hogy a magyar versenyzők erős nemzetközi mezőnyben edződhessenek, s mutathassák meg tudásukat. Éppen azért esett a választás a férfi távolugrásra a nyolcadik Hopp-Parádéval kapcsolatban, mert ebben a számban jelenleg több olyan hazai tehetség is akad, akinek reménykeltő eredménye van.

„A Hegyvidéki Önkormányzat kiemelten fontos területnek tekinti a sportot, amit az is bizonyít, hogy a költségvetésünk több mint 2%-át sporttal kapcsolatos feladatokra költjük. Kifejezetten fontosnak tartjuk azokat a rendezvényeket, amelyek a sportot, a szabadidő aktív eltöltését egyedi, kreatív módon népszerűsítik. Ilyen például a Hopp-Parádé, amelyet a hétvégi Hegyvidéki Napok keretében a frissen felújított MOM Kulturális Központ előtti Sirály sétányon került megrendezésre” – mondta Dr. Váczi János, a Hegyvidék Önkormányzat alpolgármestere. Hozzátette, hogy a XII. kerületi Szabadidősport Központ is aktívan részt vesz az esemény lebonyolításában: a hazai és külföldi férfi távolugrók gálája előtt rendezik meg ugyanis a IV. korcsoportos távolugró diákolimpia kerületi döntőjét a Sirály sétány alkalmi távolugró gödrében.

A korábbi Hopp-Parádék rendezvényeire a „Világsztárok karnyújtásnyira” mottó jegyében eddig egy olimpiai bajnokot – az amerikai férfi rúdugró Timothy Mack, Athén győztesét –, és hat világbajnokot hoztak el a szervezők: magasugrásban az orosz Rybakov, a bahamai Thomas, míg rúdugrásban az orosz Feofanova mellett a német Ryzich, valamint a holland Rens Blom és az orosz Igor Pavlov kápráztatta el az érdeklődőket – mondta Deutsch Péter a Szervező Bizottság elnöke. Büszkék arra, hogy az elmúlt években szinte valamennyi meghatározó magyar ugró, csúcstartó versenyzett a Hopp-Parádékon.

A verseny történetében a rendezőket mindig három cél vezérelte. A családok szórakoztatása, a magyar versenyzők “helyzetbe hozása”, azaz hogy komoly külföldi atlétákkal mérhessék össze tudásukat, illetve világsztárok Magyarországra csábítása, és ezek a mostani viadalon is teljesülnek. Ugyanakkor szintén fontos feladatnak nevezte, hogy az erős nemzetközi versenyekkel jól lehet a fiatalokat motiválni, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a sportág sikeres legyen a jövőben.

Az estébe nyúló eseményt ingyenesen látogathatta mindenki, a gála házigazdája Hajdú B. István volt.

A felnőttek versenyét a spanyol Luis Felipe Meliz nyerte. A Pekingben és Sydneyben is olimpiai hetedik helyezett atléta kereken nyolcméteres ugrással győzött, s ez új versenycsúcsnak számít. Mögötte az orosz Andrej Hajlov (767 cm) lett a második, az ukrán Andrij Makarcsev (764) pedig a harmadik. Legjobb magyarként Virovecz István 756 cm-es teljesítménnyel a negyedik helyen zárt a budapesti Sirály sétányon rendezett sporteseményen.

Támogatóink