Hegyvidék Napok 2014

Hírek

Nagy ugrás a Hopp-Parádén

2013. június 1.

MOKOENA Godfrey KhotsoAz élénk érdeklődéssel kísért kilencedik Hopp-Parádén kiváló eredménnyel győzött a fedett pályás világbajnok Godfrey Khotso Mokoena.

Az olimpián és világbajnokságon egyaránt ezüstérmes dél-afrikai távolugró harmadik kísérletével érte el a versenycsúcsot is jelentő 816 centiméteres eredményt.

Másodikként az olimpiai hatodik, VB hetedik szenegáli Ndiss Kaba Badji végzett 785-tel, míg a harmadik 752-vel a múlt heti Bajnokcsapatok Európa Kupáján győztes orosz Vaszilij Kopejkin lett.

A távolugró gálára meghívást kapott magyar távolugrók mind a női, mind a férfi versenyben fordulatos küzdelem után döntötték el az egymás közötti sorrendet. A hölgyeknél 617 cm-es egyéni csúccsal, egyben U23 EB szinttel Schmelcz Fanny végzett az első helyen. A férfiak versenyében is utánpótlás korú ugró, Szabó Márk volt a legjobb a
magyarok között/ 749 cm.


Budapesten, a XII. kerületi MOM Kulturális Központ előtti Sirály sétány második alkalommal adott otthont a rendezvénynek, amelyre a belépés ingyenes volt. Az idei versenyen minden korosztály képviseltette magát: a Kölyök Atlétikai Programban részt vevő kisiskolások, a kerületi diákolimpiai döntő résztvevői, illetve a felnőtt, világversenyeken is helyt állt atléták.

Támogatóink