Hegyvidék Napok 2014

Küldetés

A már tizenkét ízben, sikeresen megrendezett egész napos szabadtéri eseménnyel a szervezők célja, hogy kiváló, "egészséges" programot, ezáltal életmód-alternatívát nyújtson a nézőknek, pozitív üzenetként hasson a gyermekekre, lehetőséget biztosítson hazai atlétáink számára találkozni a nemzetközi elittel, illetve a már bevezetett brand-ünk a nemzetközi atlétika térképén még nagyobb súllyal vegyen részt.

Jó esélyünk van a megfogalmazott célok elérésére, mivel történetünk során egy olimpiai bajnok mellett hét világbajnokot hoztunk el hazai nagyvárosainkba

I.
Hopp-Parádé, Győr, 2007.
II.
Hopp-Parádé, Győr, 2008.
III.
Hopp-Parádé, Hódmezővásárhely, 2008,
IV
Hopp-Parádé Hódmezővásárhely, 2009.
V.
Hopp-Parádé, Békéscsaba, 2010.
VI. Hopp-Parádé, Budapest, Duna-korzó, Vigadó tér, 2010.
VII. Hopp-Parádé, Budapest, Duna-korzó, Vigadó tér, 2011.
VIII. Hopp-Parádé, Budapest, Sirály sétány, 2012.

A hagyományokat tovább erősítve és építve nagy örömünkre szolgált, hogy a a 2013. május 31-én a Hegyvidék Napok keretein belül megrendezhettük a IX. Hopp-Parádé-t. Büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt években szinte valamennyi meghatározó magyar ugró, illetve csúcstartó versenyezett már Hopp-Parádén; illetve arra is, hogy az eddigi versenyeinken összesen hat világbajnok, egy vb ezüstérmes, és egy olimpiai bajnok indult. 2012-ben, a Hegyvidéki Napok alkalmával rendezett Hopp-Parádé minden előzetes várakozást felülmúló izgalmakat hozott. Az atlétikapályává alakított Sirály sétányon a pekingi és Sydney-i olimpián egyaránt hetedik spanyol Luis Felipe Méliz kereken nyolc méterre javította a versenyrekordot, és ezzel toronymagasan nyerte a számot.

 

Véleményünk szerint az esemény nagymértékben alkalmas úgy a támogató image-ének erősítésére, üzeneteinek továbbítására vagy éppen egyes termékeinek népszerűsítésére, eladások ösztönzésre; mivel a Hopp-Parádé egyidejűleg törekszik a minőségre, emellett a sport, a játékosság, az izgalom is részét képezi filozófiájának.
Az atlétikán belül az ugrószámok számítanak az egyik leglátványosabb szakágnak, így versenyszervezőkként - s korábbi versenyzőkként egyaránt - úgy döntöttünk, hogy kivisszük az utcára az atlétikát. Ehhez kreatív ügynökségünk segítségével nevet és logót is választottunk: így lett az esemény neve Hopp-Parádé.
Évek óta megfigyelhető nemzetközi tendencia, hogy zenés környezetben, "utcai" ugróversenyeket szerveznek évente több tucat alkalommal, ami a versenyző és a néző számára is hangulatosabb, mint egy nagyobb stadionban megrendezésre kerülő pályaverseny. Meggyőződésünk és tapasztaljuk, hogy hazánkban is van jövője az utcai ugróversenyeknek. Mottónk szerint: "Világsztárok karnyújtásnyira" - azaz mindenki testközelből követheti a sportolók minden egyes mozzanatát.
Egyre több település, város előtt nyílik lehetőség, hogy szelektáljon a szabadtéri, utcai rendezvények, események palettáján - Budapest esetében pedig ez kiemelten igaz. Mégis úgy véljük, hogy egyidejűleg több kritériumnak felel meg a Hopp-Parádé filozófiája és küldetése. Hogy miért igazán sokoldalú a Hopp-Parádé?

  • Könnyen fogyasztható, látványos, izgalmas esemény (amelyre a belépés természetesen ingyenes).
  • "Mozdulj meg! Sportos életmódot élj!" üzeneteket közvetít több generáció számára.
  • Egész napos, minőségi sportesemény - igazi világsztárokkal.

Társszervező Partnereink minden esetben az adott város döntéshozó szerve, a Polgármesteri Hivatal. Az eddigiek során sikeresen egyeztettünk, majd egyesítettük törekvéseinket, célkitűzéseinket, s talán ennek is volt köszönhető, hogy minden esetben elégedetten értékelhették közösen a Hopp-Parádékat.

 

Támogatóink